Skip to content
Over

#momblogger

Stephany Setoe

Van in loondienst naar burn-out naar zelfstandig ondernemer. En dat als moeder van de twee leukste kindjes (12 en 8 jaar) en lifelong partner van Marco.

Over mij

Zelfstandig ondernemer, HSP, plannergek, foodlover en moeder.

Na 18+ jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben zat ik op mijn 35ste thuis. Overspannen. En dat vond ik raar, want in mijn beleving had ik alles goed voor elkaar: moeder van twee, goed betaalde baan, toffe functie, een sociaal en gezellig leven en dates met mijn lieve man. Was altijd in de weer met het organiseren van van alles (feestje voor kind, weekendje weg met vriendinnen etc), plannen van bezoekjes in het weekend en speeldates voor de kids en ondertussen ook nog even iedereen overal naar toe brengen en dingen ophalen. Oh en dan nog even natuurlijk het huishouden en koken en als het kan ook nog even sporten.

Word je er al moe van als je het leest of heb je nu een aha-momentje?

Ergens a long the way had ik mijzelf wijsgemaakt, dat een goede moeder dit allemaal moest doen en kunnen, totdat ik dus ineens thuis zat. Ik was moe, kon alleen maar huilen en ik was thuis helemaal niet zo leuk meer en het was de huisarts die mij vertelde dat ik tegen een burn-out aanliep.

En dat was het moment dat ik wist dat alles anders moest.

Met leren prioritiseren, plannen, hulp vragen, duidelijk communicatie thuis en mezelf op de eerste plek te zetten, kan ik met trots melden dat ik mijn vierde jaar in ga als zelfstandig ondernemer én geniet ik weer volop van het moederschap en mijn gezin. En dat allemaal zonder enige vorm van haast of stress. 

En dat is wat ik alle drukke mama’s gun. Een leven waar mama’s weer tijd voor zichzelf hebben, weer controle krijgen over hun leven en doen wat ze altijd altijd al hadden willen doen. 

Met Moederdingen leer ik door middel van blogs andere drukke mama’s hoe ze in hun alledaagse dingen, leren omgaan met hun tijd en prioriteiten te stellen. Want echt, als het mij lukt – en ik ben een echte tot-in-den-treure-perfectionistische-control-freak, dan lukt het andere mama’s ook.

Over
Over
Over
Over

Leuke weetjes

Hobbies: dansen en koken * Eten: KFC Hot Wings en alles wat mijn mama klaarmaakt * Schoenen: Nike Air Max * Muziek: 80s en 90s * Film: Lucky Number Slevin * Eiland: Texel * Stad: Barcelona * Bucketlist: een reis om de wereld met mijn gezin * Pensioen: met manlief in een camper door Zuid-Europa reizen * Obsessie: stationery * Serie: alles uit de stal van Shondaland * Boyband: New Kids On The Block